Mężczyzna w średnim wieku umiera, pozostawiając bez środków do życia żonę z trójką dzieci. Zrozpaczona rodzina nie tylko musi poradzić sobie ze stratą ojca, ale przede wszystkim stawić czoła niezwykle trudnemu wyzwaniu - jak przeżyć. Są bowiem kanibalami. Od zawsze żywią się ludzkim mięsem, spożywanym w krwawym ceremoniale. Ofiar zawsze dostarczał ojciec. Gdy go zabrakło, kto teraz będzie polował? Trudne zadanie przypada najstarszemu synowi, Alfredo. To ledwie nastolatek, nie wydaje się przygotowany na tak duże wyzwanie. Jednak bez ludzkiego mięsa rodzina nie przeżyje.
Szokujący, krwawy i niezwykle poruszający film pokazuje nowatorskie podejście do horroru. Film jest debiutem meksykańskiego reżysera - Jorge Michela Grau. Prezentowany był na 63. MFF w Cannes oraz podczas 26. Warszawskiego Festiwalu Filmowego w konkursie sekcji „Wolny Duch”.
Kiedy premiera filmu Jesteśmy tym, co jemy? Kiedy wychodzi Jesteśmy tym, co jemy? Data wydania filmu zaplanowana została na 28.03.2011.
Zobacz też:||
Ostatnio oglądane
§
UWAGA: Zgodnie z dyrektywą Unii Europejskiej informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej o celu ich wykorzystania i zmianie ustawień Cookie w przeglądarce kliknij tutaj.