Ta książka zaprasza w niezapomnianą podróż do najsłynniejszego regionu Francji, pachnącej lawendą Prowansji, rozciągającej się od Morza Śródziemnego na południu po Alpy na północy. Jest to urokliwa kraina o łagodnym klimacie, opiewana przed wiekami w tkliwych pieśniach trubadurów, a dziś odwiedzana przez licznych turystów z całego świata spragnionych harmonii między naturą, sztuką, historią oraz… smakami aromatycznych potraw. W ponad 130 oryginalnych przepisach kulinarnych i barwnych gawędach autorka - Diane Holuigue - maluje niepowtarzalny charakter kuchni prowansalskiej w całym jej bogactwie: od smakołyków Lazurowego Wybrzeża, poprzez potrawy typowe dla doliny Rodanu, po potrawy serwowane u stóp Alp. Wzbogacona apetycznymi zdjęciami potraw oraz ciekawymi fotografiami regionu, pięknymi akwarelami i specjalnie malowaną mapą, ta książka jest ucztą dla oczu w tym samym stopniu co dla podniebienia.
Kiedy premiera książki Diane Holuigue - Księga smaków Prowansji? Kiedy wychodzi Diane Holuigue - Księga smaków Prowansji? Data wydania książki zaplanowana została na 07.03.2012.
Zobacz też:||
Ostatnio oglądane
§
UWAGA: Zgodnie z dyrektywą Unii Europejskiej informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej o celu ich wykorzystania i zmianie ustawień Cookie w przeglądarce kliknij tutaj.