"Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Myślę, że może być bardziej cenioną kucharką. "
Siostra Anastazja
Wydaje się, że o makaronach wiemy wszystko, każdy przecież od czasu do czasu robi spaghetti, penne czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach więcej niż Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea zgłębiała tajniki gotowania i przygotowywania makaronów.
Okazuje się bowiem, że choć dania z makaronem są szybkie, smaczne i pożywne, to aby wydobyć z nich to, co najcenniejsze, trzeba trzymać się pewnych żelaznych zasad. Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go dobrze przygotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny a może na słodko np. z suszonymi śliwkami? Możliwości są setki. Makaron nie jest nudny. Dajmy zaskoczyć się bogactwem jego smaków.
Kiedy premiera książki Salomea Łowicka - Makarony Siostry Salomei? Kiedy wychodzi Salomea Łowicka - Makarony Siostry Salomei? Data wydania książki zaplanowana została na 30.03.2017.
Zobacz też:||
Ostatnio oglądane
§
UWAGA: Zgodnie z dyrektywą Unii Europejskiej informujemy, że serwis ten wykorzystuje pliki Cookie. Aby dowiedzieć się więcej o celu ich wykorzystania i zmianie ustawień Cookie w przeglądarce kliknij tutaj.